Klas 1B – deel 2

4.6
(15)

Ga naar deel 1 om het begin van dit verhaal te lezen.

Dit is een verhaal met heel wat personages. Weet je niet meer wie nu weer wie is, dan vind je hier een beknopt overzicht.


Maandag 1 september – 13.00 uur

Hier keek Eddy al een hele tijd naar uit: lesgeven aan zijn bloedeigen dochter. En haar daardoor nog enkele uren per week meer te zien dan gewoonlijk. Hij wil net de deur achter hem sluiten wanneer een jongen en een ros meisje buiten adem aan komen gerend. Ze zien er nogal bezweet en verhit uit. Zouden ze ondeugende dingen met elkaar gedaan hebben in de toiletten?

‘Sorry,’ zegt de jongen. ‘We komen van het kantoor van Diederik. Voor een… euh… taak. Hij kan dit bevestigen.’

Uiteraard. Waar is zijn verstand? Alsof kinderen van die leeftijd al aan seks denken. Hoewel, toen hij zo oud was… Zijn vrouw, Manon, was indertijd zijn buurmeisje waar hij goed mee kon opschieten. Meer nog, hij was stapelverliefd op haar. En nog meer toen ze rond haar twaalfde borstjes begon te krijgen. En je weet hoe dat gaat. ‘Mag ik je tietjes eens zien?’ ‘Als jij me jouw piemel toont.’ En zo verkenden ze regelmatig elkaars jonge lichaam.

En op een dag, toen zijn ouders niet thuis waren, hadden ze seks. Erg onhandige seks, maar niettemin seks. Het gevoel van hoe hij klaarkwam in haar kutje vergeet hij nooit. Na een tijdje werd ze officieel zijn liefje en dat bleef zo, ook tijdens en na hun studies. Ze trouwden, kregen Anja, en houden nog steeds zielsveel van elkaar.

De eerste seks was voor Manon een wat pijnlijke ervaring, want hij ontmaagdde haar. Maar zijn vrouw blijft niettemin beweren dat dit het beste was dat haar kon overkomen. Het gaf haar meer zelfvertrouwen en ze had geen last van de ongerustheid, of zelfs angst, die haar vriendinnen de jaren die volgden hadden voor de haast onontkoombare eerste keer. En dat haar eerste seks ook nog eens gebeurde met de jongen die zij het liefste had, maakte het gewoon perfect.

En Eddy wil dat dit ook met Anja gebeurt. En de enige persoon die daarvoor in aanmerking komt, is hijzelf. Want hij is degene die zij het liefste ziet. Hij beseft wel dat dit ongebruikelijk is. En ondanks alles zal zijn vrouw het wellicht niet goed vinden, dus hij vertelt er haar niets over.

Maar het zal Anja, net als Manon indertijd, goed doen. Af en toe seks met de persoon waarvan je weet dat die haar nooit pijn zal doen, zal haar rust geven in haar hoofd. De seksuele spanning van de pubertijd zal haar geen parten spelen, zodat ze zich kan concentreren op school en zodoende perfect voorbereid is op de universiteit waarvan ze met cum laude zal afstuderen, om daarna te excelleren in een carrière waarin ze tonnen geld zal verdienen.

Maar wilt Anja dit wel? Ze stoeit nog steeds met hem, zelfs nu haar lichaam zich begint te ontwikkelen. Ze is nog geen puber die zich afzet tegen haar ouderwetse vader. Nog niet. Hij moet het ijzer dus smeden wanneer het nog heet is. Maar hij wil dit ook uit pure nostalgie. De tijd herbeleven van toen hij genoot van de prille tietjes en het nog nauwelijks behaarde spleetje van de twaalfjarige Manon. Maar hij zal het voorzichtig moeten aanpakken.

***

Anja vindt het wat gek, haar vader voor de klas zien staan. En hij praat anders dan thuis. Zijn stem klinkt wat strenger, luider ook en hij lacht iets minder. Al gooit hij er af en toe een grapje tussen, al even flauw als de dad’s jokes aan de ontbijttafel. Geregeld kijkt hij haar even aan, en dan glimlacht ze even. Maar dit moet ze afleren. Ze moet de man die daar vooraan een tekst in het Latijn debiteert beschouwen als haar leraar, niet als haar vader. Toch tijdens de lesuren.

Dat is niet simpel, want ze houdt zielsveel van haar papa. En ze weet dat dit wederzijds is. Niet louter op de normale vader-dochter-manier. Wanneer ze ‘s avonds op zijn schoot gaat zitten, voelt ze zijn erectie. Ze doet dan alsof ze het niet merkt, maar gaat wel af en toe eens anders zitten om ten volle te kunnen genieten van zijn stijfheid.

Soms ligt zijn hand op haar dij, of schuren zijn vingers per ongeluk, of net niet, rakelings langs haar ontluikende borstjes. Toch als haar moeder er niet is, want zij liet haar eens weten dat ze liever niet heeft dat ze op haar vader zit. Daar is ze toch echt te oud voor.

Al de ganse dag voelt ze zich zo opgewonden en het valt haar op dat haar gedachten dan altijd naar haar vader gaan, naar wat ze voelt als ze op zijn schoot zit. Het zijn foute denkbeelden, beseft ze maar al te goed. Wat zou haar vader wel niet denken? Dat zijn lieve dochter een incestueuze slet is? Gaat ze zich de ganse pubertijd zo hitsig voelen? Ach, was ze maar al volwassen.

***

Het gaat niet goed met deze wereld, zucht Jeroen. Hoe kan de maatschappij erop vooruitgaan als ze kinderen Latijn onderwijzen? Een dode taal, daar heeft toch niemand wat aan? Geen wonder dat er nog nooit een mens op Mars heeft gestaan. Meer wiskunde en wetenschap zouden ze moeten krijgen. Hoeveel tijd hebben ze vandaag al niet verloren. Waar was dat vak godsdienst nu goed voor? Het klopt dat we lief moeten zijn voor elkaar, maar dat staat toch gewoon in de grondwet? En dan dat gedoe over God en Jezus. Als je een fantasy-verhaal wilt, kijk dan gewoon Netflix. En het is nog niet voorbij, want straks krijgen ze ook nog kunstgeschiedenis. Ja, dit zal een flinke bijdrage leveren aan de zoektocht naar een middel om kanker uit de wereld te helpen…

En dan zit hij al de ganse dag met een erectie. Dat is niet de bedoeling. Dit zou je enkel moeten krijgen op het moment dat je coïtus wilt bedrijven, dus niet gewoon in een klas. Neen, de mens is lang niet zo perfect als hij zou willen. Vreemd genoeg denkt hij ook constant aan Lena. Is zij de oorzaak van zijn stijfheid? Hij kan nog steeds niet geloven dat er een meisje met hem praatte. En vreemd genoeg stotterde hij nauwelijks. Hij voelde zich eigenlijk wel op zijn gemak bij haar. Is dat volwassen worden? En wat een mooie, blauwe ogen heeft zij.

***

Maandag 1 september – 13.45 uur

Op haar hoge hakken, gekleed in haar strakke rok die tot vlak onder haar knieën komt, haar welgevormde achterwerk goed accentuerend en haar witte hemd waarvan ze de bovenste knoopjes heeft losgemaakt om haar publiek een mooi zicht te geven op haar spectaculair decolleté, struint Clara door de eindeloze gangen, op weg naar een nieuw lesuur.

Kwaliteitsvol onderwijs draagt ze hoog in het vaandel, dus voor de klas is ze nogal streng en veeleisend. Maar tegelijk brengt ze menig jongenshoofd op hol door haar uitdagende kledij en haar uitgesproken ronde vormen. Les van haar krijgen heeft voor de jongelingen veel weg van een moeilijker level in een computerspel, waarbij de opdracht zwaarder is omdat er te veel afleidingen zijn.

Ze houdt ervan om dromende, naar haar lichaam snakkende snaken tot de orde te roepen en hen te vragen eindelijk eens op te letten. Tegelijk geniet ze met volle teugen van hoe ze naar haar kijken, haar goddelijke lichaam gretig in hen opnemen om ‘s avonds, fantaserend over haar weelderige boezem, hun jeugdige zaad uit hun onervaren piemels te laten schieten.

Seks mag dan een belangrijk deel van haar leven zijn, toch heeft ze het veel te weinig. Ze is nu eenmaal erg kieskeurig. Niet iedere vent mag met zijn poten aan haar hemelse lichaam komen. Ze moeten knap zijn, mooie ogen hebben, niet kalend zijn, altijd een gladgeschoren kin hebben, groot zijn, maar nu ook weer geen basketballer, een gaaf gebit hebben, geheelonthouder zijn, geen bierbuik bezitten, gespierd zijn, maar ook weer niet zoals een bodybuilder, over geen te luide, maar ook geen te stille stem beschikken, gevoel voor humor hebben, maar geen flauwe moppentapper zijn, over wat anders kunnen praten dan over voetbal, attent zijn, maar niet op zo’n manier dat het op uitsloverij lijkt, geen borsthaar hebben, dingen kunnen repareren, van katten houden, modieus gekleed zijn, zonder als een dandy over te komen, en bovenal, ze moeten haar meerdere keren kunnen laten klaarkomen. Dit laatste gebeurde zelden bij de enkele onenightstands die ze had. Het gevolg is wel dat haar dildo overuren moet kloppen.

Ze mag dan wel vaak geil zijn, maar het moet gezegd, nu is het wel heel erg. Waarschijnlijk komt dit door de manier waarop de jongens voor haar opgewonden naar haar kijken. Ze weet dat ze dit effect op mannen heeft, maar nu laat het ook haar niet onberoerd. Dit komt ervan om zo lang geen seks meer hebben gehad. Ze voelt zich zo geil dat ze het nu wel zou willen doen met een twaalfjarige tiener.

Ze denkt terug aan het incident een paar jaar geleden. Het was in de derde klas. De leerlingen ontfermden zich geconcentreerd over een toets, terwijl ze tussen de schoolbanken paradeerde om er over te waken dat er niet gespiekt werd. Toen ze zich bij de achterste bank, waar maar één leerling zat, omdraaide, voelde ze plots een hand op haar kont. Het verbaasde haar, want de jongen op de laatste rij was niet meteen een haantje-de-voorste. En het verwonderde haar nog meer dat ze liet begaan.

Ze voelde hoe zijn hand over haar welgevormde bil bewoog en het maakte haar bloedgeil. Ze bukte zich zelfs een beetje, zodat hij nog wat meer grip kreeg op haar ronde billen. Maar toen de hand haar rok probeerde op te tillen, vond ze het toch welletjes. Zonder zich om te draaien wandelde ze weer naar voren. Sindsdien vermeed ze de achterste rij in die klas. Toch gaf ze de jongen een negen op tien, al bakte hij niets van het proefwerk.

Ze haalt diep adem, en probeert dan toch gewoon les te geven. De leerlingen mogen de dupe niet zijn van haar seksuele lusten.

***

Zo zien engelen eruit, zucht Raf, smachtend kijkend naar de voluptueuze schoonheid voor hem. Hij heeft al de ganse dag een stijve. Voor het eerst met meisjes in de klas zitten maakte hem wat nerveus, maar ondertussen is hij verliefd geworden op elk van hen. En op de vrouwelijke leerkrachten, die non incluis. Misschien dat hij door alle ellende thuis extra gevoelig is geworden voor al wat bekoorlijk is? Zijn pik levert alvast het bewijs. Niet dat het veel uitmaakt, ze zullen toch allemaal van hem walgen.

Maar de slagroom op de taart is toch wel die wulpse vrouw daar aan het schoolbord. Het liefst zou hij nu vlak achter haar gaan staan, en beide handen op haar twee enorme borsten leggen, haar ondertussen kusjes gevend in haar nek. Dan zou hij langzaam de knoopjes van haar shirt losmaken, tot haar lichtjes doorzichtige beha tevoorschijn komt.

Vervolgens gaat hij door zijn knieën, ritst haar rok open en rukt er even aan zodat hij over haar stevige dijen glijdt en aan haar bevallige enkels op de grond belandt. Elk van zijn handen neemt een malse bilwang flink vast en knijpt er eens goed in.

Dan richt hij zich weer op en maakt met een soepele beweging de sluiting van haar beha los. Weer zet hij zijn handen aan het werk die de blootgelegde borsten grondig masseren terwijl hij aan haar oorlel knabbelt.

Opnieuw gaat hij op de knieën, dit keer om haar slipje uit te trekken. Hij begraaft zijn hoofd tussen haar billen en snuift haar geur op. Weer rechtop neemt hij haar schouders vast en draait haar om. Hij zet een stap achteruit om haar volle naaktheid te wonderen. Zijn pikt knelt in zijn broek bij het zien van dit achtste wereldwonder.

Hij komt weer dichter en drukt zijn lippen op de hare en al snel staan ze driftig te tongzoenen. Dan is het Clara die op haar hurken gaat zitten. Ze knoopt zijn broek open en trekt hem met onderbroek en al naar beneden. Zijn ongedurige pik springt tevoorschijn. Even beroert ze met haar poezelige hand zijn rusteloze roede. Dan opent ze haar mond…

‘Raf! Zou je beter niet wat opletten in plaats van daar gewoon te zitten dagdromen?’ brengt zijn Aphrodite hem met een ruk terug naar deze wereld. ‘Waaraan zat je trouwens te denken? Je had zo’n gelukzalige glimlach op je gezicht.’

‘Euh… aan niets speciaals, mevrouw,’ stamelt de jongen met een rood gezicht. ‘Sorry, ik zal voortaan mijn aandacht bij de les houden.’

‘Niets mevrouw, het is Clara, je kent de regels. Goed, waar was ik nu weer? Oh, ja, bij de molecule.’

***

Die lerares doet Lobke aan iemand denken. Jia Lissa misschien, of Kyler Quinn, maar dan met grotere borsten? Dan toch eerder Erika Bella, maar iets groter en met warmblond haar. Ach, ze heeft al zoveel pornoactrices de revue zien passeren, dat ze het niet meer weet. Maar die Clara zou massa’s geld kunnen verdienen in de seksindustrie, daarvan is ze overtuigd.

Lobke beseft heel goed dat ze verslaafd is aan porno. Haar collectie bedraagt al meerdere terrabytes, zoveel dat ze het allemaal niet bekeken krijgt, al trekt ze daar elke avond enkele uren voor uit, terwijl op de achtergrond via torrentsites de films en clips blijven binnenstromen.

Niemand heeft er weet van, behalve haar vriendin Daphne. En niemand zou zoiets in geen honderd jaar van haar verwachten. Want ze ziet eruit als een braaf schoolmeisje. Met haar kleine gestalte en haar nagenoeg platte borst denken mensen vaak dat ze niet ouder is dan tien of zelfs jonger en nog met de poppen speelt. Terwijl ze ironisch genoeg de oudste van de klas is, want ze verjaart aan het begin van het jaar.

Ze helpt vlijtig in het huishouden en is altijd superlief voor haar ouders. Maar elke avond, na consciëntieus haar huiswerk te hebben gemaakt, duikt ze in de harde porno. Haar ouders, die al wat ouder zijn, denken dat ze spelletjes speelt. En ja, ze heeft altijd The Sims openstaan voor het geval ze toevallig eens haar slaapkamer zouden binnenkomen, wat zelden gebeurt.

Het voordeel van een vader en moeder op leeftijd is dat ze absoluut niets van computers kennen. Zo was het gemakkelijk om hen ervan te overtuigen haar een oerdegelijke, maar peperdure laptop te schenken, gepaard met een snelle internetverbinding zonder downloadlimiet. Ze heeft dit nu eenmaal nodig voor school en alle klasgenoten hebben ook zulk een apparatuur, maakte ze hen wijs.

Ze was meteen verkocht toen ze toevallig, toen ze tien was, een seksfilmpje zag. Wat haar precies zo aansprak, kan ze moeilijk onder woorden brengen. Misschien het feit dat het gaat om mensen die gewoon van elkaars lichaam genieten? Een groot contrast met de ellende in de wereld, en alle normale films en series, met veel drama en geweld.

En zo begon haar verslaving. In het begin begreep ze lang niet alles van wat er te zien was, maar gaandeweg werd ze een kenner en voedde zodoende zichzelf seksueel op. Telkens wilde ze meer zien, en de films werden steeds harder. Van wat suffe softporno en brave lesbische seks, naar dubbele penetraties, vrouwen die in elkaars mond squirten, gangbangs en meer van dit fraais.

Als ze haar ogen sluit, ziet ze harde palen, druipende kutten en met sperma bedekte gezichten. En meer en meer wil ze zelf eens ervaren hoe het voelt eens hard geneukt te worden. Is dat mannelijke zaad echt zo lekker als die pornoactrices doen uitschijnen? En hoe zou een kutje smaken? Ze stelde eens aan Daphne, die soms met rode oortjes meekijkt omdat ze thuis geen computer krijgt, voor om samen een lesbische scène na te spelen, maar die hield de boot angstvallig af.

Lobke kreeg helaas al snel door dat seks hebben op haar jonge leeftijd een taboeonderwerp is. Want nergens op het internet vond ze pornofilmpjes met kinderen. Op sommige sites stootte ze wel op stompzinnige seksverhalen waarin minderjarigen een belangrijke rol hebben, maar voor haar moet seks audiovisueel zijn. Ergens las ze dat het dark web soelaas kan bieden, maar tegelijk werd duidelijk dat seks met kinderen illegaal is, dus ze waagt het maar niet. Als ontdekt wordt dat ze verboden filmpjes downloadde, dan zal haar onschuldige vader de klos zijn. Zoiets kan en mag ze niet riskeren.

Het enige wat ze kan doen, is masturberen en heerlijk klaarkomen. Haar ideale verjaardagscadeau is een dildo met trilfunctie, maar dat ze dit ook voor school nodig heeft, zullen haar ouders natuurlijk nooit geloven. Dus gebruikt ze vaak een wortel, waarmee ze zichzelf eens per ongeluk ontmaagdde.

Het is opmerkelijk hoe geil ze zich vandaag voelt. Maar dat komt misschien omdat ze zich alle seksscènes die zich in een klaslokaal afspelen probeert te herinneren, met gewillige, weliswaar te oud uitziende schoolmeisjes en hun onderwijzers die zich niet kunnen bedwingen. Ze zag heus wel de erecties in de broeken van Diederik, Eddy en zelfs die oude Herman. Dit zou een geweldig scenario zijn voor een pornofilm: een nietsontziend orgie in dit klaslokaal, maar dan met echte leerlingen.

***

Maandag 1 september – 14.30 uur (pauze)

Hadewych kijkt uit het raam van haar grote kantoor op de eerste verdieping en laat haar blik over alle leerlingen glijden die in verschillende groepjes op de speelplaats staan. De directrice heeft bijzondere aandacht voor de nieuwelingen van het eerste middelbaar. Voor hen is dit toch een bijzondere dag. Een belangrijke stap richting volwassenheid. De meeste van die kinderen kent ze wel van in de stad en de nabije omgeving.

Ze moest voor dit jaar een belangrijke keuze maken. Om een of andere reden was deze lichting eerstejaars minder talrijk dan andere jaren. Het meest logische zou zijn om het aantal klassen te verminderen. Maar dit zou betekenen dat ze enkele leerkrachten zou moeten ontslaan, of hen slechts een halftijdse betrekking aanbieden, en dat kreeg ze niet over haar hart. Omdat ze vernam dat het leerlingenaantal volgend jaar weer het gebruikelijke peil zal halen, liet ze alles bij het oude. Bovendien gaat de kwaliteit van het onderwijs erop vooruit naarmate de klassen kleiner zijn, dus de eerstejaars kunnen er maar baat bij hebben.

Dan ziet ze daar die nieuwe, die met die onuitspreekbare achternaam, dus ze houdt het op Jeroen. Normaal gezien komen ouders persoonlijk bij haar langs om hun zoon of dochter in te schrijven. Bij Jeroen ging dit via e-mail. De benodigde documenten werden als pdf doorgestuurd, met een elektronische handtekening. Een beetje een vreemde handelswijze, maar juridisch in orde, dus ze kon niet weigeren.

Maar het wekte wel haar nieuwsgierigheid. Ze moet echt eens een gesprek met hem hebben om hem beter te leren kennen. Ze draait zich om en stapt resoluut naar de deur. De jongen staat daar met een beeldmooi meisje te praten. Heet ze niet Lena? Ze wandelt op hen af.

‘Dag Lena,’ zegt ze tegen de blondine die haar wat geërgerd aankijkt, tot ze merkt wie ze is. ‘Mag ik Jeroen even van je lenen?’

‘Euh, ja, natuurlijk. Ik zie je nog wel.’ Dit laatste richt ze aan de jongen.

‘Jeroen, we hebben elkaar nog niet in levenden lijve ontmoet. Ik ben Hadewych, de directrice van deze school. Zou je morgenmiddag eens kunnen langskomen, zo rond twaalf uur? Geen zorgen, gewoon ter kennismaking.’

‘Ik zal er stipt op tijd zijn,’ antwoordt de jongen ernstig.

‘Prima, tot morgen dan,’ reageert Hadewych en ze draait zich weer om.

***

Maandag 1 september – 14.45 uur

Nora heeft een broertje dood aan beha’s. Letterlijk, want haar jongere broer Theo was een gepassioneerde travestiet die ervan droomde om operationeel van geslacht te veranderen en als Thea verder door het leven te gaan. Maar toen hij eens met een vriend, of vriendin – het is ingewikkeld – in vrouwenkleren ‘s nachts door het stadspark liep, werd hij door een bende dronken hooligans in elkaar geslagen. Hij belandde in een coma waaruit hij niet meer ontwaakte.

Dit verschrikkelijke voorval was voor Nora een keerpunt. Na een lange rouwperiode besloot ze ten volle van het leven te gaan genieten, want in een tel kon het voorbij zijn. Ze begon te mediteren, aan yoga te doen, er een veganistische leefwijze op na te houden en werd tantrika.

Nu beschouwt ze de seksuele eenheid als een middel om het spirituele te bereiken. Dat dit haar enkel met vrouwen lukt, is voor haar geen bezwaar. Ze heeft altijd een voorliefde gehad voor haar eigen sekse, hoewel ze niet afkerig staat tegenover mannen, maar een pik heeft ze nog nooit in haar gevoeld.

Via deze omweg komt het dus dat Nora geen beha onder haar lange jurk draagt. Niets mag gekneld zitten, al draagt ze toch een slipje. Ze kent zichzelf. Vaak gaat er zomaar een geile gedachte door haar hoofd en haar flink behaarde kut wordt dan altijd voelbaar vochtig. Zonder onderbroek zou het stof van haar jurk opeens tegen haar natte poes beginnen plakken, wat niet meteen professioneel zou overkomen.

Maar ze voelt zich de ganse ochtend al opgewonden. Ze maakt zichzelf wijs dat dit louter komt doordat ze al een tijdje geen seks meer heeft gehad. Al enkele jaren woont ze samen met haar vaste vriendin Nathalie, een kunstenares, maar die is voor enkele dagen naar New York voor een tentoonstelling met haar werk. Dus Nora heeft al twee dagen niet meer geneukt en dat is, sinds ze haar eigen lichamelijke genot centraal stelde, een record. Want masturberen, wat ze vanmorgen nog deed, telt ze niet mee.

Het kan ook komen doordat ze vanmorgen Sylvia zag, voor wie ze altijd al een boontje heeft gehad. Al kan ze ook niet ontkennen dat haar seksuele gevoelens voor jonge meisjes steeds sterker worden. Wat zou ze graag die prepuberale deernen inwijden in de geheimen van het lichamelijke genot. Al zal dit altijd een droom blijven, want ze wil haar job niet verliezen. Ondanks haar gezwollen tepels en haar klamme kruis probeert ze toch maar les te geven.

***

Vincent houdt het niet meer. Tijdens de pauze daarnet masturbeerde hij noodgedwongen al in het toilet, maar nu is zijn pik alweer stijf. Het helpt ook niet dat de tepels van de lerares duidelijk zichtbaar zijn in de jurk die ze draagt. Ze heeft kleine borsten, maar haar tepels zijn duidelijk dik en lang. En blijkbaar keihard, net zoals zijn pik.

Vincent fantaseert er soms over dat hij de tijd stil kan zetten en dat iedereen er als bevroren bij staat of zit, behalve hijzelf. Mocht hij dit nu kunnen doen, dan zou hij die jurk openscheuren en als een baby aan die succulente spenen sabbelen.

Onwillekeurig beweegt zijn hand naar zijn kruis. Bijna had hij onbewust zijn broek opengeknoopt en zijn lul eruit gehaald. Neen, hij moet zijn aandacht bij de les houden. Hij is zijn adoptieouders uit de grond van zijn hart dankbaar en de beste manier om dit te tonen is door goede resultaten te halen op school. Maar als al zijn bloed naar zijn pik stroomt in plaats van naar zijn hersenen, dan wordt dit een aartsmoeilijke opdracht. Er zit niets anders op dan weer klaar te komen. Enigszins beschroomd steekt hij zijn vinger op.

‘Ja, Vincent, wil je iets vragen?’ vraagt Nora.

‘Sorry, zou ik even naar het toilet mogen?’

‘Maar het is nog maar pas pauze geweest, waarom ben je toen niet gegaan?’

‘Euh, toen moest ik nog niet en nu opeens wel,’ liegt hij met een schaapachtige glimlach. De rest van de klas moet lachen.

‘Oké dan, maar in het vervolg wel wat vooruit denken,’ zegt Nora, die het blijkbaar ook amusant vindt.

Vincent rept zich naar de toiletten, kiest het verste hokje, doet de deur achter zich op slot, trekt zijn broek naar beneden, gaat zitten en begint te rukken. Zijn gedachten gaan eerst naar de kolossale prammen van zijn buurvrouw en hoe zijn onvolgroeide pik wat verloren zwom in haar wijde kut, al kwam hij snel in haar klaar.

Maar dan passeren de leraressen van vandaag de revue, allemaal onnoembaar mooier dan die wat te vroeg overrijpe buurvrouw. Sylvia, Teresa, Clara en nu Nora, allemaal prachtige vrouwen die totaal onbereikbaar voor hem zijn. Had hij maar zo’n enorme pik waarvan iedereen denkt dat Afrikanen die hebben. Dan zouden ze wellicht wel staan dringen om ermee te spelen.

Hij ziet zijn monsterlul snel in en uit de gewillige mond van Sylvia verdwijnen. Dan boort hij zich diep in de klerikale kut van Teresa. Vervolgens baant hij zich een weg in de strakke aars van Clara. En ten slotte spuit hij zijn sperma diep in de keel van Nora. Maar de enige plek waarop zijn zaad belandt is zijn buik. Snel grijpt hij naar de rol toiletpapier om zich te verschonen.

***

Ha ha, Lena zag best wel de verbaasde en jaloerse blikken toen ze tijdens de eerste pauze met Jeroen praatte. Hij is echt haar type niet, niemand van haar klas trouwens, maar het kan echt geen kwaad om eens kennis te maken. Officieel uit elementaire beleefdheid, maar goede contacten kunnen altijd van pas komen. Ze heeft nu eenmaal niet altijd zin om haar huiswerk te maken.

Maar na haar korte gesprek begon ze op iets anders te broeden. Want ze beseft dat haar populariteit relatief is. De meisjes vinden haar wellicht een bitch, al durven ze dit natuurlijk niet in haar gezicht te zeggen. En de jongens, tja… Ofwel zijn ze te verlegen en staan ze daar maar wat te stamelen en te stotteren met een vuurrode kop, ofwel gaat hun blik om de haverklap naar haar borsten als ze een gesprek met hen probeert te voeren.

De ergste zijn natuurlijk de jongens die indruk op haar willen maken en denken dit te kunnen doen door de hele tijd te zitten opscheppen over zichzelf en geen oren hebben naar wat Lena te vertellen heeft. Het valt dus niet altijd mee om zo knap als haar te zijn.

Neen, Lena mist een gewone vriendin of vriend bij wie ze haar hart kan uitstorten. En Jeroen lijkt de ideale kandidaat. Hij luisterde met volle aandacht naar wat ze zei, zonder dat zijn ogen over haar lichaam begonnen te dwalen, en antwoordde in duidelijke volzinnen. Het feit dat hij geen stoere bink is waarop ze verliefd zou kunnen worden, maakt alles nog beter. Weg met die seksuele spanning. Gewoon goede maatjes, zonder meer.

Want ze zou met iemand willen praten over de hitsige gevoelens die ze al de hele dag heeft. En dit probeerde ze dan ook tijdens de pauze van daarnet. Maar ze dacht iets te lang na over de manier waarop ze Jeroen dit ging voorleggen. ‘Voel jij je ook zo geil?’ was niet meteen de beste optie en bovendien vatbaar voor een totaal verkeerde interpretatie van zijn kant. Maar net toen ze het op een wat voorzichtigere manier wilde vragen, kwam de directrice er tussen. Weg kans! Maar morgen komt nog een dag.

***

Maandag 1 september – Avond

‘En hoe is de eerste schooldag verlopen, Daphne?’ vraagt haar moeder bij het avondeten.

‘Beter dan verwacht,’ moet het meisje toegeven, uiteraard zonder daarover uit te wijden.

Haar vader, een streng ogende man, mengt zich ook in het gesprek. ‘Als ze je plagen, moet je ons dit onmiddellijk zeggen. En als ze op de speelplaats, euh, onzedelijke taal uitkramen, ga dan ergens anders staan. En zeker als ze je dingen voorstellen waarvoor je te jong bent!’

‘Zoals wat, papa?’ waagt Daphne te vragen.

Na wat ze vandaag heeft meegemaakt, ergert ze zich des te meer aan de kwezelarij van haar ouders. Als het van hen afhing, had ze pas seks op haar huwelijksnacht, ergens in de verre toekomst dus. Ze vraagt zich af hoe het hen is gelukt om haar te maken. Misschien was het de enige seks in hun leven. Dit zou alvast het ontbreken van een broertje of een zusje verklaren.

Haar ouders zouden een hartaanval krijgen moesten ze te weten komen dat ze het vandaag met twee jongens tegelijk deed, dat ze ontmaagd werd en dat haar gezicht vol smakelijk sperma zat. En bovenal dat ze er, ondanks de pijn, met volle teugen van genoten heeft.

‘Euh, als ze je vragen om een kus of zo,’ stamelt haar vader. ‘Heb je je huiswerk al gemaakt?’

‘Ja, natuurlijk, papa,’ antwoordt ze, zich inhoudend om niet met haar ogen te rollen.

Een paar uur later in bed haalt ze, met een vinger diep in haar nog wat pijnlijke kut, opnieuw haar eerste neukpartij voor de geest. Het verbaast haar nog steeds dat ze alles zomaar liet gebeuren. Maar de grote handen van haar leraar op haar kleine borstjes voelden zo goed. Op geen enkel moment dacht ze eraan hem te vragen ermee te stoppen, zelfs niet wanneer zijn enorme pik diep in haar onervaren kutje stak.

Ze heeft nooit een hoge dunk van zichzelf gehad en ze voelde zich altijd onzeker over haar lichaam. In vergelijking met andere meisjes vond ze zichzelf lelijk. Nu trekt ze zich op aan de woorden van Diederik, dat ze een verborgen parel is. Maar ze denkt vooral ook aan Steven. Zou hij haar echt graag zien?

***

‘Papa, wil je me helpen om een boek te vinden?’ vraagt Vincent.

Zijn vader is duidelijk verbaasd, want het moet de eerste keer zijn dat zijn adoptiezoon ook maar enige belangstelling toont voor zijn omvangrijke bibliotheek.

‘Tuurlijk, jongen,’ zegt hij. ‘Wat zoek je precies?’

‘Het is voor school. Een boek van een dode Nederlandstalige schrijver.’

‘Kom maar eens mee,’ zegt zijn vader en samen tronen ze naar de boekenkast.

‘Mijn favoriete schrijver is Louis Paul Boon,’ zegt hij. ‘Kijk, daar staat zijn werk. Ik heb bijna zijn volledige oeuvre, of toch zeker zijn bekendste boeken. Het Geuzenboek, De Kapellekensbaan, De bende van Jan de Lichte… Deze Zomer te Ter-Muren is een eerste druk, ik heb liever niet dat je daar aan komt, maar de rest, geen probleem.’

Dan gaat zijn telefoon. ‘Sorry, het is mijn baas. Die oproep moet ik beantwoorden. Neem er maar een boek uit, maar draag er zorg voor. Geen ezelsoren of zo. Hallo? Dag meneer van Aert!’

Terwijl zijn vader de kamer verlaat, kijkt Vincent zuchtend naar de rij boeken van Boon. Het Geuzenboek staat hem wel aan, maar het is een lijvige klepper van ettelijke kilo’s. Wie weet vraagt de lerares hen wel om het helemaal te gaan lezen. Een dun boekje is dus een betere optie. Zoals dat daar.

Zonder naar de titel te kijken haalt hij het werk uit de kast, wandelt hij ermee naar zijn slaapkamer en stopt het in zijn rugzak voor morgen, zodat hij het zeker niet vergeet. Dan gaat hij op zijn bed liggen. Hij begint zich af te rukken, denkend aan zijn leraressen en komt voor de vijfde keer vandaag klaar, een record!

***

Anja heeft een douche genomen en springt in haar korte nachtkleedje op de schoot van haar vader. Haar moeder staat net als haar vader in het onderwijs, maar dan wel in een hogeschool in de hoofdstad. Zij zit boven haar lessen voor morgen voor te bereiden.

Zodra ze op zijn schoot zit, voelt Anja de penis van haar vader onder haar hard worden. Ze houdt van deze sensatie. Haar vader heeft haar vast bij haar middel en begint haar als vanouds in haar zij te kietelen. Ze proest het uit en wiebelt met haar kontje nog eens extra hard op zijn erectie.

‘En, vond je het fijn om les te krijgen van mij?’ vraagt hij.

‘Het was wat raar,’ antwoordt ze. ‘Maar je deed het prima!’

‘Dank je, liefje,’ reageert hij. ‘Jij lette ook heel goed op. Als beloning krijg je dit!’

En hij begint haar weer te kietelen, deze keer op haar buik. Zijn snel bewegende vingers gaan naar boven, beroeren even haar prille tietjes en kriebelen dan haar wangen. Dan hoort ze haar moeder de trap afdalen, en ze springt snel van hem af en gaat braaf in een andere zetel zitten.

***

‘Doet ze dit nu met opzet, zo met haar kontje over mijn erectie bewegen?’ vraagt Eddy zich af. Hij vindt haar mooier dan ooit en zijn gebruikelijke gestoei ging dit keer onbewust wat verder dan normaal. Wat bezielde hem om haar borstjes te kietelen? Hij ging het toch voorzichtig aanpakken? Dadelijk is alles om zeep.

Maar Anja reageerde vooralsnog niet afkerig. Ze schaterde het uit. Jammer dat Manon zo snel naar beneden kwam, zodat Anja zich snel naar een andere zetel moest reppen. Waarom gedraagt zijn vrouw zich zo negatief tegenover hun gedol? Mag een vader geen innige band hebben met zijn dochter?

***

Steven kan nog steeds niet geloven wat hij vandaag meemaakte. In plaats van streng gestraft te worden voor zijn kwajongensstreek, had hij voor het eerst in zijn leven seks. Wat voelde het overweldigend gepijpt te worden door Daphne. En zijn pik in haar nauwe kutje… met geen woorden te beschrijven.

Alleen… waarom protesteerde hij nauwelijks toen Diederik hem begon af te zuigen. Zou de leraar dan toch gelijk hebben toen hij beweerde dat iedereen zowel van jongens als van meisjes houdt? Daar had hij nog nooit bij stil gestaan. Ach, zolang hij hem maar niet anaal neukt, zal het wel geen kwaad kunnen, besluit hij. Maar als hij aan de paal van zijn leraar denkt, voelt hij zijn pik steigeren.

Snel denkt hij opnieuw aan Daphne. Uiteindelijk is ze mooier dan hij dacht. Die heerlijke borstjes vooral, maar als ze iets aan haar uiterlijk zou doen, zoals Diederik al opperde, dan zou ze een echt snoepje kunnen zijn. Hij beseft dat Lena totaal onbereikbaar voor hem is, maar met Daphne heeft hij nu een eeuwige band. Hij heeft haar ontmaagd. Ze zou misschien zijn vriendinnetje kunnen worden?

***

Sven heeft zich de ganse dag zo opgewonden gevoeld, dat hij iemand naakt móet zien. Niet Sanne natuurlijk, want die is nog maar negen en heeft nog helemaal geen borsten. Maar Silke ligt al in bed zonder dat hij de kans zag door het sleutelgat te turen van de badkamer of haar slaapkamer, want zijn vader kwam om de een of andere reden om de haverklap naar boven om iets van zolder te halen. Wat later hoort hij hem wegrijden, waarschijnlijk naar een late vergadering. Of naar zijn minnares, denkt hij bitter, slechtgezind omdat hij zijn avond verpest heeft.

Maar dan hoort hij zijn moeder de badkamer binnengaan. Zou hij durven? Neen, toch niet zijn mama! Maar als hij aan haar weelderig boezem denkt, voelt hij zijn pik nog harder worden. Ze is een mooie vrouw, hij is niet beschaamd om dit over zijn eigen moeder te zeggen. Op haar achtendertigste heeft ze nog een mooi figuur. Met haar lange, donkere, wat krullende haren en haar sensuele lippen, lijkt ze wat op Jessica Biel, maar dan met dikkere tieten. Dit hoorde hij zijn oom, de broer van zijn vader, eens zeggen op een familiefeestje, niet meer helemaal nuchter. Vader zag er not amused uit.

Pas onlangs ging Sven wat anders naar haar kijken. Soms dwaalt zijn blik af naar die twee enorme bulten in haar trui of hemd. Maar dan roept hij zich weer snel tot de orde, bang dat zijn moeder zijn gestaar zou opmerken.

Hij kan gewoon niet anders. Hij is te geil. Hij moet en zal de blote borsten van zijn moeder zien. Stil glijdt hij uit bed, opent zijn slaapkamerdeur en sluipt door de gang. Hij hoort water kletteren, dus zijn moeder neemt een douche. Hij bukt zich en gluurt door het sleutelgat.

De sleutel van de deur is al een tijdje zoek, iets waar Sven uit tactische overwegingen zelf voor gezorgd heeft, al weet hij uiteraard officieel van niets. Om het goed te maken bevestigde hij een bordje op deur dat je om kunt draaien, zodat de woorden ‘Bezet’ en ‘Vrij’ de nodige informatie verschaffen over de beschikbaarheid van de badkamer.

Veel ziet Sven echter niet. Het glas van de inloopdouche is bewasemd. Hij moet dus geduldig zijn. En hopen dat niet een van zijn zussen de gang op komt om naar het toilet te gaan. Dan draait zijn moeder de kraan dicht en stapt uit de douche en in zijn gezichtsveld, reikend naar een handdoek. Met open mond staart Sven naar haar grote, welgevormde borsten getopt met twee dikke tepels, waaraan Sven al aan heeft gezogen, maar dat is bijna twaalf jaar geleden, en hij herinnert er zich jammer genoeg niets meer van.

Dan gaat zijn blik naar haar kut die volledig kaalgeschoren is. Alleen bovenaan is nog een driehoekje haar te zien. Haar schaamlippen zijn groot en bovenaan haar spleet hangt een kloeke klit.

Sven steekt een hand in zijn pyjamabroek en begint aan zijn pik te trekken. Hij zou zich moeten schamen, zo opgewonden raken van zijn eigen moeder! Maar ze ziet er zo perfect uit. Helaas is het schouwspel snel afgelopen, want zij droogt zich vlug af en doet dan een badjas om. Sven rept zich naar zijn bed en begint koortsachtig te rukken, dromend dat hij zuigt aan die feeërieke tepels.

***

Waarom is het leven zo moeilijk, zucht Karel. Waarom moet hij kiezen? Hij smacht naar beiden en het maakt hem gek. Zo snel mogelijk moet hij de knoop doorhakken. En dan maar hopen dat de persoon in kwestie ook naar hem verlangt, anders is alles voor niets geweest.

***

Sylvia ligt te woelen in bed. Waarom voelt ze zich zo geil? Omdat ze nood heeft aan een goede beurt, beseft ze, maar wie is er nu nog geïnteresseerd in haar? Dan herinnert ze zich wat Nora zei, dat ze er nog begeerlijk uitzag, dat Nora haar altijd kon krijgen. Meende ze dit nu, of was dat maar om te lachen? Ze heeft haar collega altijd al een mooie vrouw gevonden, en ze benijdt haar vrijheid, haar onomwondenheid.

Plots vraagt ze zich af hoe het zou voelen om een vrouw te kussen, om Nora te beminnen. Ze hunkert naar affectie en ze kan opeens niet ophouden met aan Nora te denken. Hebben deze lesbische gevoelens te maken met hoe slecht de enige man in haar leven, de vader van Liesje, haar tienjarig dochtertje, haar behandelde? Met een vinger diep in haar kut begint ze te fantaseren over hoe de bezwete lichamen van Nora en haar elkaar omknellen.

***

Diederik kan de slaap niet vatten. Wat vandaag gebeurde, was een van de hoogtepunten uit zijn leven. Maar hij is bang. Wat als Daphne en Steven hun mond voorbij praten? Dan is het gedaan met hem. Misschien gaan ze hem chanteren, in ruil voor uitstekende studiepunten of zelfs massa’s geld. Had hij het maar niet gedaan, maar het gebeurde gewoon, zonder dat hij erbij nadacht. En ondanks zijn angst wil hij dit nog eens herhalen. Er staan hem moeilijke tijden te wachten, beseft hij.

***

Halima wilde met een van haar oudere zussen praten over haar geile gevoelens vandaag, maar durft dit uiteindelijk niet. Ze hoorde het woord ‘geil’ uit hun mond, maar op fluistertoon. Ze beseft nu dat dit een taboeonderwerp is en ze is bang dat ze kwaad op haar zullen worden, of op zijn minst zich over haar gaan vrolijk maken. Dus ze kruipt dan maar niets wijzer in bed en wrijft met een hand over haar kutje, wat zalig aanvoelt. Wanneer ze zachtjes begint te kermen, stopt ze er maar mee, om haar jongere zusje Aicha, die bij haar op de kamer slaapt, niet te wekken.

***

Raf masturbeert, dromend aan de zachte vormen van Clara.

Lobke kijkt naar verschillende pornoscènes die zich in een klas afspelen, haar vinger diep in haar spleetje.

Nora smacht vreemd genoeg niet naar haar afwezige vriendin Nathalie, wanneer ze haar dildo in en uit haar kut beweegt. Is ze echt verliefd op Sylvia aan het worden?

Jeroen vraagt zich af waarom hij nog steeds een erectie heeft. Als hij naakt naast Lena zou liggen, klaar om haar te penetreren, zou dit normaal zijn. Maar dat doet hij niet. Bovendien, waarom denkt hij altijd maar aan haar?

Wim masturbeert, hunkerend naar de pik van Karel.

Clara steekt een dildo diep in haar aars en fantaseert dat dit de pik van haar droomprins is.

Teresa bidt dat ze niet afdwaalt. Want het laatste wat ze wil is hunkeren naar seks, uit het klooster stappen en in de depressief makende ratrace van het leven stappen.

Herman vraagt zich met een beteuterd gezicht af waarom hij hem weer niet overeind krijgt. Was dat daarstraks een laatste stuiptrekking alvorens voortaan voorgoed het hoofd te laten hangen? Oud worden, hij raadt het niemand aan.

Lena ligt zedig in bed en droomt van een innige, niet-seksuele vriendschapsrelatie met Jeroen. Totdat haar gedachten plots, als vanzelf, afdwalen naar wat er in zijn broek zit. ‘Waarom moet alles draaien rond seks,’ zucht ze. Ze draait zich om en valt gelukkig onmiddellijk in slaap.

***

Dinsdag 2 september – 8.30 uur

Wanneer Eddy de klas binnenstapt, voelt hij zijn pik, net zoals de vorige keer, onmiddellijk verstijven. ‘Wat een invloed heeft mijn lieve dochter toch op me,’ denkt hij.

***

De leerlingen in klas 1B zitten daar weer, met hun stijve tepels, natte kutjes en keiharde piemels. ‘Weer zo’n dag!’ zuchten ze in hun gedachten.

***

Dinsdag 2 september – 9.15 uur

‘Goedemorgen, allemaal,’ begroet Sylvia de leerlingen. ‘Vandaag krijgen jullie het vak Nederlands van me en we vliegen er meteen in. Vincent, heb je aan mij gedacht?’

De jongen kijkt haar verward aan, maar dan verschijnt er een glimlach op zijn gezicht.

‘Ha, op die manier,’ zegt hij. ‘Ja, ik heb een boek bij.’ Hij begint in zijn rugzak te graaien.

‘Wacht even,’ houdt de lerares hem tegen. ‘Ik draai me even om, zodat ik de titel niet zie. Lees een willekeurig stukje voor en ik zal proberen te gissen welk boek het is.’

Dit vindt Sylvia altijd spannend. Vaak raadt ze het onmiddellijk, maar soms lukt het niet. ‘Begin maar te lezen, Vincent!’

Ik was zowat en bijna elf jaar, toen mams haar vakantie wou doorbrengen in een hotelletje tussen bossen en plassen, je weet wel, de vrije natuur. Het had er erg vervelend kunnen worden, want wat heb je aan bossen en plassen, was mijn andere en iets oudere vriendinnetje Marleentje niet toevallig ook daar geweest. Ook zij was daar met d’r ouders, waarover ik het niet hebben wil, en we liepen veel wandelen door die uitgestrekte bossen dan. Kun je meer hebben voor je vakantie? wou Marleentje weten. En toch, ja! Ze lokte me mee naar een nogal afgelegen plas midden dat dorpsoerwoud, toonde zich heel erg opgewonden en verwittigde me, dat ik zodadelijk grote ogen opzetten zou. En inderdaad, het gebeurde. Bij de plas aangekomen troffen we een drietal badende mannen aan. Ook die waren er met vakantie, ze logeerden trouwens in hetzelfde hotelletje en duwden daar graag Marleentje heen en terug op de schommel achter in de tuin. Kinderen moeten immers ook wat hebben.

‘Hmm, dit komt me niet bekend voor. Het taalgebruik is ook wat raar en ouderwets. Misschien een oud jeugdboek? Neen, nog niets zeggen. Lobke, lees jij verder? Geef haar het boek maar door, Vincent.’

Doch daar in het heldere water van de plas stoeiden ze nu schaamteloos rond zoals men zegt, en dan nog zonder zwembroekje of iets anders dat ervoor kon doorgaan, een zakdoekje onder andere. Zo hielden helemaal niets verborgen toen ze ons, kleine meisjes, zagen naderen. Minder zelfs, of meer zelfs, ze zwommen dichterbij en lieten in het glasheldere water hun monsterding zien.

Marleentje en ik lieten ons op de graskant neer, trillend van opwinding door de aanblik die ons gegund werd. Een der mannen – Jean-Paul heette hij – kwam in onze onmiddellijke nabijheid rechtstaan, het water reikte hem maar tot het midden der dijen, zodat mocht gezegd worden dat hij de kop boven water hield. En wat voor een kop dan nog! Een knots van een wapen, paars en gezwollen.’

‘Stop, stop, stop!’ roept Sylvia uit, die niet gelooft wat ze het hoge kinderstemmetje van het meisje hoort voorlezen. Al sinds dat ‘zonder zwembroekje’ en ‘hun monsterding’ wilde ze haar al een halt toeroepen, maar ze dacht dat ze het niet goed verstaan had, omdat Lobke nogal stil en snel las.

‘Hebt u het geraden?’ vraagt Vincent nieuwsgierig.

‘Neen!’ roept ze uit. ‘Vincent, ik had je gevraagd om een degelijk boek uit de Nederlandstalige literatuur mee te brengen, geen… euh… ordinair seksboek. Je ging toch aan je vader om raad vragen? Heeft hij je dit boek gegeven?’

De donkere jongen kijkt haar verbaasd aan. ‘Ja, euh, niet meteen deze titel, maar het is zijn favoriete schrijver.’

‘Dan wil ik wel eens een hartig woordje met hem spreken,’ antwoordt Sylvia streng. ‘Geef het boek maar eens hier.’

Ze bekijkt het titelblad en dan begrijpt ze het.

‘Vincent, iets van Louis Paul Boon is zeker prima, maar waarom juist deze titel?’

‘Euh, omdat het dun is,’ geeft de jongen toe.

’Heb je het zelf al gelezen?’

‘Euh, neen, was dat de bedoeling?’

‘Neen hoor, alleen…’

Het boekje dat Vincent meebracht, heet Mieke Maaike’s Obscene Jeugd. Absoluut niet geschikt voor kinderen van twaalf jaar. Zelf las ze dit nooit. Ze is niet echt een Boon-liefhebber. Maar de reputatie van dit werkje kent ze wel.

Maar wat moet ze nu doen? Ze heeft zelf wel een boek in haar tas zitten, voor het geval Vincent zijn opdracht vergeten zou zijn, iets van Jeroen Brouwers. Maar ondanks haar ontzetting wond het haar toch wat op om die onschuldige kinderstemmen deze ondeugende tekst te horen voorlezen.

Ze is al lang een liefhebber van erotische literatuur. Al op jonge leeftijd las ze stiekem werk van onder meer Anaïs Nin, Jef Geeraerts en Jan Wolkers. Het bezorgde haar allerminst een trauma. Ach, uiteindelijk zijn het alleen maar woorden en de jeugd van tegenwoordig is wel wat meer gewoon. Het is altijd al een uitdaging geweest om jongelingen aan het lezen te krijgen, een strijd die ze meestal verliest. Misschien dat het met dit boek beter lukt? Bovendien kan ze op die manier de leerlingen ook tonen dat seks meer kan zijn dan vunzige porno.

‘Heeft er al iemand van Louis Paul Boon gehoord?’ vraagt ze aan de klas.

Iedereen schudt het hoofd.

‘Daar zal dadelijk wel verandering in komen. Het werk dat we nu bespreken, heet Mieke Maaike’s Obscene Jeugd. Een wat aangebrand boek, maar met een rijke woordenschat en een onderwerp dat jullie wel zal interesseren, met name de ontdekking van de liefde. Het gaat om een meisje, Mieke Maaike dus, dat ongeveer jullie leeftijd heeft. Daarom is het misschien wel gepast. In principe zijn jullie er nog te jong voor, maar ik denk dat het wel moet kunnen. Maar vertel aan niemand dat we dit boek hebben besproken, anders kan ik in de problemen komen.’ Ze ziet iedereen knikken.

‘Wie kan er me in het kort vertellen wat er gebeurde in de tekst die Vincent en Lobke daarnet voorlazen? Ja, Steven?’

‘Een jong meisje gaat op vakantie en ziet, samen met haar vriendin, in een rivier of een meer drie blote mannen,’ antwoordt de jongen.

‘Goed zo. En wat bedoelt de schrijver met dat monsterding? Weet jij het, Halima?’

‘Euh, zijn… euh… p… penis,’ stamelt het meisje.

‘Uitstekend. Maar wat dan met die kop, paars en gezwollen?’

‘Ik weet het niet goed,’ antwoordt Halima stil.

‘Weet jij het, Karel?’

‘Ja, zijn eikel,’ zegt de jongen.

‘Dat klopt,’ antwoordt Sylvia. ‘En zo zie je dat je, om een verhaal minder saai te maken, andere woorden kunt gebruiken dan de gewone benamingen. Dat zijn ofwel synoniemen, ofwel metaforen. Er volgen er nog. Anja, ga je verder met lezen? Geef het boek maar door, Lobke.’

Een tweede man – een schrijver van fonografische verhalen hoorde ik later – strekte zich zelfs naast ons in het gras uit, schaamteloos de benen spreidend en met de onderbuik allerlei bewegingen makend die men in de biechtstoel als wellustig omschrijft, of zelfs geil, maar die wel aangenaam om aan te kijken waren. Hij nodigde ons uit, ons naast hem te komen neervlijen, iets wat we maar al te graag deden, vooral Marleentje, die beefde van opwinding. Ik zelf was alleen maar nieuwsgierig naar de stijf opgerichte loop van het kanon tussen z’n benen, bereid een vergelijkende studie te maken tussen dit en dat van Muisjes vader.

Terwijl hij Marleentje in de armen nam en zoende, onder haar rokje greep en het broekje wegtrok, kon ik van zeer nabij het kanon bekijken en me herinneren hoe Muisjes vader toen over ermee schieten had gewaagd. Hij merkte het en lachte me toe. Ja, je hebt dubbel en dik gelijk, zei hij, kijk het maar es grondig na, voel maar es hoe stijf en heet me deugddoener staat. En omdat hij toch verder doorging met Marleentje – achter het weggetrokken broekje begon hij warempel d’r kutje te strelen – zette ik me rustig d’rbij neer, om alles te keuren wat hij daar in z’n groente winkeltje uitstalde. Vooral de zak wekte belangstelling. Hee, dacht ik, het is er een met een naadje. Voorzichtig begon ik erin te knijpen en voelde ik net als bij Muisjes vader de beide teeltkloten.’

‘Dank je, Anja,’ zegt Sylvia. ‘Wie kan me vertellen welke andere woorden voor penis er in dit fragment voorkomen? Jij, Daphne?’

Het meisje bloost. Ach, die onschuldige jeugd, denkt de lerares.

‘Euh, kanon en deugddoener,’ antwoordt ze verlegen.

‘En Wim, wat bedoelt de schrijver met schieten met dat kanon?’

‘Dat is een orgasme,’ zegt de jongen, kennelijk trots dat hij dat woord kent.

‘Wat heeft een orgasme dan met schieten te maken?’

‘Euh, dan spuit er sperma uit de penis, zoals er een kogel uit een kanon vliegt.’

‘Klopt helemaal. Jullie zijn een slimme klas,’ glimlacht Sylvia.

‘En Lena, wat is dat met die zak en die teeltkloten?’

‘Euh, zijn ballen?’ antwoordt het meisje twijfelend. Er klinkt wat gelach in de klas.

‘Ja, zijn teelballen of testikels. In de volksmond ook kloten genoemd, of gewoon ballen, zoals jezelf net zei,’ doceert Sylvia.

‘We lezen nu gewoon verder, en iedereen noteert alle gebruikte synoniemen en metaforen. En tijdens de volgende les overlopen we die.’

En zo laat Sylvia de andere leerlingen telkens een stukje voorlezen. En ze wordt steeds geiler als ze naar het verhaal luistert. Ze hoort zinnen als:

Daar lagen we dan, Marleentje en ik, tussen drie getrouwde mannen, bevoelden hier een klootzak – nuja, je weet wel, ik bedoel de klotenzak – bespeelden daar een fluit, werden vastgegrepen, helemaal in ons blootje uitgekleed, en kregen zoentjes en strelingen.’

Toch was ik nog een ietsje te jong om het reeds volkomen diep en heet te kunnen genieten. Wat dan wél het geval was met Marleentje, want aan alles d’r kont vagend lag ze met d’r benen open, liet ze zich door de ene man het kutje likken, door de andere man aan d’r ontluikende tietjes spelen, en door de derde man – Orson heette die – met de tong diep in de mond woelen.’

Ik zag dan hoe Jean-Paul zich tussen d’r dijen neerlegde, de stijve fluit tegen d’r open kutje aanwreef en met de kop ervan de roze opening van het vaginagatje zocht. Toen hij dit bereikt had – de kop dan – werd hij voorwaarts gedreven en met alle kracht naar binnen geduwd.’

Ik hoorde hem wellustig hijgen en kreunen, zag hem de buik opspannen en de trompet steeds hoger opsteken. Ik had de indruk of die nóg eens zo lang werd, een peerdefluit zoals men dat op familiefeestjes noemt. En jawel hoor, meteen zag ik reeds voor me eigen neus het zaad hoog opschieten.’

‘Goed zo,’ zegt Sylvia. ‘Dus tegen de volgende les schrijven jullie alle metaforen en synoniemen op die jullie vinden. Ik bezorg jullie nog een kopie van de tekst. We gaan dan ook een gedicht bespreken. Lobke, zoek jij er een uit? Bedankt alvast!’

Snel scharrelt Sylvia haar papieren bijeen. De les duurt in principe nog vijf minuten, maar haar kut overstroomt zowat. Ze haast zich de klas uit, richting het toilet.

***

Dinsdag 2 september – 9.55 uur

Nora slentert door de gang, gewoon om wat beweging te hebben. Dat uurrooster van haar is niet altijd ideaal. Zo had ze het eerste uur les, maar haar volgende klas is pas voorzien om kwart over elf. De tijd is te kort om even over en weer naar huis te fietsen, dus ze leest of mediteert wat in haar kantoor, maar af en toe strekt ze even haar benen.

Dan ziet ze Sylvia haar richting uit komen. Vreemd, de bel die het einde van het lesuur aankondigt, is nog niet gegaan. Wanneer ze dichterbij komt, merkt ze hoe verhit haar gezicht er uitziet. Zou ze ziek zijn?

‘Sylvia, wat is er aan de hand? Voel je je niet goed?’ vraagt ze bezorgd.

Maar de blik in Sylvia’s ogen straalt pure begeerte uit en Nora snapt wat er aan de hand is.

‘Oh Nora, kan ik even met je praten?’ vraagt Sylvia hijgerig. ‘Ergens privé? Ik… ik kan niet meer.’

‘Kom maar mee naar mijn kantoor,’ antwoordt Nora.

‘Ik weet niet wat er met me aan de hand is,’ jammert Sylvia, eenmaal in de kamer van Nora, die stiekem de deur achter zich op slot doet. ‘Ik voel me zo… zo… En het is mijn eigen schuld. Dat boek… Ik…’ ratelt ze verder.

Nora gaat vlak voor haar staan en legt beide handen op Sylvia’s warme wangen.

‘Rustig maar. Ik weet perfect wat er scheelt. Meer nog, ik heb er zelf last van. Hoe lang is het geleden dat je nog seks hebt gehad? En ik bedoel niet masturberen.’

Nora ziet Sylvia blozen. De lieve vrouw is duidelijk niet gewoon om over zulke zaken te praten.

‘Meer dan een jaar geleden, denk ik,’ antwoordt ze met een triest gezicht.

‘Zoiets kan gewoon niet, dat is pure marteling!’ roept Nora uit. ‘Bij mij is dit maar enkele dagen, en mijn kut voelt aan als een wilde bergrivier.’

Sylvia glimlacht eindelijk. Dan drukt Nora een volle kus op haar lippen. Ze voelt de vrouw verstijven, maar ze trekt zich niet terug. Integendeel, ze opent haar mond een beetje en haar tong likt over de lippen van haar collega.

Nora pakt het achterhoofd van Sylvia vast en drukt haar mond nog steviger op haar lippen, terwijl ze zacht haar lange, wat gekrulde bruine haren streelt. En dan verrast Sylvia haar. Ze legt beide handen op haar billen en begint die zachtjes te masseren, terwijl ze steeds hartstochtelijker tongzoenen.

De seks die ze heeft met Nathalie is altijd traag en sensueel, met een lang voorspel, zoals de tantra voorschrijft. Het gaat er in hun bed bewust nooit wild aan toe. Maar de hitsigheid van Sylvia lijkt besmettelijk te zijn. Weg met eerst een half uur te zoenen. Opeens wil ze Sylvia naakt zien en haar tong diep in haar kut boren.

Nora trekt het hemd van haar collega uit haar jeans en begint haar blote rug te strelen. Haar handen gaan steeds hoger over de zachte huid totdat ze de beha tegenkomen. Dan maakt ze het haakje los. Ze zet een stap achteruit en begint haar hemd langzaam los te knopen, terwijl ze daarbij diep in de kastanjebruine ogen van Sylvia kijkt, ogen die pure lust uitstralen.

Wanneer haar shirt helemaal geopend is, trekt ze de beha van haar lichaam. Bewonderend kijkt ze naar de twee parmantige borstjes. Ze zijn wat aan de kleine kant, net zoals die van haar, maar dat is geen bezwaar, integendeel. Ze houdt niet zo van die plompe vleesmassa’s. Ze knijpt er even speels in. Dan neemt ze een tepel tussen haar duim en wijsvinger en trekt er zachtjes aan. Hij is zo hard als een steentje. Nora blijft erin knijpen terwijl ze aan de andere tepel begint te likken.

‘Oh, Nora, dat voelt zo goed!’ kermt Sylvia.

Teder bijt Nora af en toe in de stijve knopjes. Ondertussen voelt Nora de handen van Sylvia steeds steviger haar billen omklemmen. Ze brengt haar hoofd weer naar dat van Sylvia en opnieuw beginnen ze te zoenen.

‘Oh, Sylvia, ik wil je zo graag,’ fluistert ze hees. ‘Kom, kleed je uit!’

***

Sylvia gelooft maar half wat er nu gebeurt. Vannacht droomde ze nog van Nora, en nu zoent ze haar zalige lippen. Nog nooit heeft ze zich zo geil gevoeld. De wereld om haar heen bestaat niet meer. In plaats van in een wat naar wierook ruikende kamer, zweeft ze, samen met Nora, door het hemelse gewelf.

Wellustig kijkt ze toe hoe de vrijgevochten vrouw haar lange jurk uittrekt. Zoals ze al vermoedde, draagt Nora geen beha en ze ziet haar kleine borsten tevoorschijn springen. Ze lijken op die van haar, alleen wat puntiger en met dikkere, langere tepels die recht vooruit wijzen. Dan speelt Nora ook haar slipje uit. Sylvia staart verlekkerd naar haar dicht behaarde kut.

Dan begint ze ook werk te maken met het uittrekken van haar jeans. Die zit zo strak dat haar onderbroek mee naar onderen schuift, wanneer ze haar broek naar beneden trekt. Ze schaamt zich een beetje, want duidelijk tot Nora haar verbazing heeft ze haar kut volledig kaal geschoren. Misschien houdt ze daar niet van? Haar geile collega leidt Sylvia naar een sofa die tegen de muur staat.

‘Daarin ga ik altijd liggen als ik mediteer,’ verklaart Nora. ‘Dit lukt me beter zo dan oncomfortabel op de vloer in kleermakerszit, met de armen uitgestrekt, zoals het cliché dat wilt. Er bestaat geen voorgeschreven houding om te mediteren. Je kan het zelfs doen op het toilet, zolang je je geest maar vrij kunt maken.’

Nora gaat naast Sylvia zitten en duwt haar zachtjes achteruit. Haar hand gaat naar haar kruis.

‘Oh, wat ben je nat,’ zegt ze.

Ze duwt twee vingers tussen de schaamlippen en begint ermee langzaam op en neer te bewegen. De ademhaling van Sylvia versnelt. Haar ex besteedde nooit veel aandacht aan voorspel. Zijn pik erin, enkele minuten neuken en klaarkomen, daar moest Sylvia het mee doen. Ze geniet nu met volle teugen hoe, bij elke opwaartse beweging van haar vingers, Nora even haar klit beroert, en telkens voelt ze een rilling door haar lichaam gaan. Dan pookt Nora een vinger in haar smachtende spleet, en daarna een tweede.

***

Nora houdt het niet meer. Wat een lieve en geile vrouw is Sylvia toch. Ze neemt diens hand en legt die op haar kruis.

‘Je maakt me zo geil,’ zucht ze.

Sylvia begint over haar kut te wrijven en woelt wat door haar krullende schaamhaar. Daarna duwt ze twee vingers in haar kut. Nora reageert met een verraste kreet.

‘Oooh, Sylvia, ja, vinger me, Sylvia! Laat me lekker klaarkomen.’

Terwijl ze Nora vingert, neemt Sylvia een lange stijve tepel in haar mond.

‘Ooh ja, zuig eraan!’ reageert Nora, die nu zelf ook weer haar hand tussen benen van Sylvia brengt, haar middenvinger in haar soppende spleet steekt en tegelijk met haar duim haar klit masseert.

Het is Sylvia die als eerste klaarkomt. Ze begint steeds heviger te trillen wanneer Nora haar ritme opvoert en haar vingers steeds dieper en sneller in en uit haar kut beweegt.

‘Oooh, ooh, ja, Nora! Ik kom! Ja, blijf me vingeren! Ja! Jaaah!!!’

Ze liggen nu naast elkaar op hun rug op de brede sofa. Nora draait haar hoofd naar Sylvia.

‘Jeetje, dat had je blijkbaar nodig.’ Ze ziet Sylvia wat schaapachtig lachen.

‘Ja, duidelijk wel.’

Nora geeft haar nog een zoen op de mond.

‘Je hebt me bloedgeil gemaakt! Laat je me ook klaarkomen?’ vraagt Nora.

‘Natuurlijk, met alle plezier.’

‘Lik me, Sylvia! Ik wil je tong diep in mijn kut voelen.’

Het hoofd van Sylvia wordt knalrood. Nora beseft dat ze nog nooit een andere vrouw heeft geproefd. Maar ze aarzelt gelukkig niet en kruipt gewillig op Nora. Die gaat wat hoger op de zetel liggen, spreidt haar benen en heft lenig haar heupen op.

‘Komaan Sylvia, lik mijn poesje!’

***

Nog nooit heeft Sylvia een vrouw gelikt. Maar ze is nieuwsgierig naar hoe het smaakt. Ze zakt met haar hoofd tot bij de harige kut. Met twee vingers woelt ze door de dikke vacht, op zoek naar haar schaamlippen. Wat weifelend beroert ze met het puntje van haar tong de bovenkant van haar gleuf. Ze merkt dat Nora over haar hele lijf rilt bij die eerste aanraking en dat geeft haar meer zelfvertrouwen. Als ze zo’n ervaren lesbische vrouw kan doen sidderen van genot, dan is ze goed bezig.

Ze duwt haar tong tussen de schaamlippen en begint hem op en neer te bewegen. Vurig likt ze de natte kut en haar klit. Nora kreunt en hijgt steeds luider.

‘Ja, Sylvia, oh dat is lekker, ja, lik mijn kutje, oh ja!’

Ondertussen streelt ze met haar hand haar eigen kut, iets wat Nora blijkbaar opwindt. Ze houdt haar hoofd vast zodat Sylvia stopt met likken.

‘Kom met je kut op mijn gezicht zitten. Ik wil er nog eens mee spelen.’

Sylvia doet wat ze vraagt en positioneert zich boven het gezicht van haar collega. Die grijpt haar billen beet en duwt Sylvia naar beneden, terwijl ze haar heupen naar boven richt.

‘Blijf me likken, schatje,’ kreunt Nora.

Terwijl Sylvia zich weer op de klit en kut stort, voelt ze Nora haar tong diep in haar kale kut steken.

***

Wat smaakt die vrouw heerlijk, denkt Nora. Eigenlijk veel beter dan haar vriendin Nathalie. Het geurige geil druipt over haar wangen en kin. Nora steekt haar tong zo diep mogelijk in Sylvia’s kut, maar likt geregeld ook haar klit. Ze voelt hoe Sylvia trilt en siddert. Ze gaat toch alweer niet klaarkomen, denkt ze. Ach, waarom ook niet, ze heeft het verdiend.

Telkens haar tong bijna het kontgaatje bereikt, voelt ze Sylvia heviger rillen. Dit spoort Nora aan om met het puntje van haar tong het kontgaatje zachtjes te beginnen likken. Ze voelt hoe Sylvia verkrampt. Ze stopt even.

‘Vind je dit lekker?’

Sylvia antwoordt even niet, maar zegt dan zachtjes: ‘J… ja, eigenlijk wel.’

Meer woorden heeft Nora niet nodig om zich met volle overgave op beide gaatjes te storten. Ze blijft nu haar kontgaatje likken en heeft een paar vingers in haar kut gestoken en dat brengt Sylvia snel over de rand. Ze schreeuwt het uit als ze voor de tweede keer vandaag klaarkomt.

‘Dat was fantastisch. Ik wist niet het zo’n gevoelig plekje was,’ hoort ze Sylvia zeggen, wanneer ze nagenietend naast elkaar zitten.

‘Je bent nooit te oud om te leren,’ lacht Nora. ‘Niet dat ik zeg dat je oud bent, hoor!’

Ze kijkt Sylvia wat ernstiger aan.

‘Zou je dit bij mij ook eens willen doen?’ vraagt ze dan. ‘Mijn kontgaatje likken, bedoel ik. Maar als je het niet wilt, of als je dat vies vindt, dan begrijp ik dat, hoor.’

Ze ziet Sylvia met een blik vol lust haar aankijken. Dit is niet meer die brave, alleenstaande moeder van in de leraarskamer. Ze is getransformeerd in een krolse kat die, hoewel ze al twee keer is klaargekomen, nog van geen ophouden wilt weten.

‘Ja, ik wil het wel eens proberen,’ zegt ze hees.

‘Oké dan,’ zei Nora, en ze gaat op handen en knieën zitten en steekt haar kont omhoog. Sylvia positioneert zich achter haar. Ze steekt haar tong tussen de vochtige schaamlippen en begint op en neer te bewegen. Nora voelt haar geil uit haar gleuf golven.

‘Ja, je doet dat goed, Sylvia. Lik me, schatje!’ hijgt ze. Ze geniet er ook van hoe Sylvia haar zachte billen vastgrijpt en ze stevig begint te kneden, terwijl ze haar tong in haar kletsnatte kut duwt.

Dan begint ze met haar tong terug op en neer te bewegen, tot ze bijna het kontgaatje van Nora bereikt. Ze lijkt nog even te twijfelen, maar dan voelt Nora het warme puntje van haar tong zachtjes haar kontgaatje beroeren. Ze trilt van genot.

‘Ooh, dat voelt zo lekker, ja. Lik mijn gaatje, Sylvia!’

Nora zakt nog wat met haar hoofd en strekt haar armen naar achter. Ze neemt haar billen vast en spreidt ze.

‘Steek je tong in mijn kontje en je vingers in mijn kut!’

Sylvia duwt haar tong in het strakke roze gaatje. Nora reageert meteen door hevig te sidderen.

Sylvia steekt twee vingers in de kut van Nora en begint haar met diepe stoten te vingeren, terwijl ze haar kontgaatje blijft likken. Haar collega begint steeds harder te kreunen. Dan richt ze haar hoofd op en komt schreeuwend klaar, terwijl ze over haar hele lijf schudt en de kutsappen over Sylvia’s hand stromen.

Nog nahijgend en -genietend blijven ze een tijd zwijgend languit in de zetel naast elkaar zitten.

‘Dank je, Nora,’ zegt Sylvia dan uiteindelijk. ‘Dat was zalig. K… kunnen we dit nog ooit eens doen? Het was de beste seks die ik ooit had.’

Nora glimlacht. ‘Je vleit me. Dan kan je toch niet menen?’ zegt ze, al hoopt ze van wel. Meer nog, ze is ervan overtuigd dat haar collega de waarheid spreekt. Nagenoeg al haar bedpartners brachten haar dezelfde boodschap over.

‘Ik kwam twee keer klaar, dit gebeurde nog nooit,’ antwoordt Sylvia.

‘Jij kon er anders ook wat van, verrukkelijke milf,’ zegt Nora.

Maar Sylvia gaat daar niet op in. Ze lacht wat wrang.

‘Met mijn ex kwam ik ook twee keer klaar. Alle neukpartijen samengeteld.’ Nora kijkt haar ongelovig aan.

‘Dat kan je toch niet menen?’ zegt ze voor de tweede keer. ‘Je had sneller bij hem moeten weggegaan zijn.’

‘Ik weet het. Hij kwam altijd heel snel klaar en dan was de seks voor zijn part afgelopen,’ antwoordt Sylvia. ‘Weet je, ik heb altijd stiekem meer van vrouwen dan van mannen gehouden. Dit is de eerste keer dat ik dit aan iemand vertel. Maar ik kom uit een conservatief milieu en dus deed ik braaf wat van me verwacht werd, dus trouwen met een man. Maar ik wil er niet te veel over klagen. Ik aanbid mijn dochtertje. Anders was die er niet geweest.’ Er loopt een traan over haar wang, die Nora liefdevol wegveegt.

‘Aan het verleden kan je toch niets meer veranderen en je dochter verdient al jouw liefde. Maar het is nog lang niet te laat om jouw seksleven een nieuwe wending te geven. We moeten tijdens het weekend eens samen uitgaan. Ik ben ervan overtuigd dat je heel wat succes bij de vrouwen zal hebben. Wie weet heeft Liesje binnenkort twee mama’s.’ Sylvia moet erom lachen.

Plots weerklinkt het oorverdovende geluid van het brandalarm. ‘Oei! We moeten onmiddellijk naar buiten. Maar laten we ons eerst maar aankleden, anders hebben we nogal wat bekijks,’ zegt Nora terwijl ze haastig haar kleren bij elkaar scharrelt.

***

Dinsdag 2 september – 10.30 uur

Alle studenten en leerkrachten reppen zich naar buiten, richting speelplaats, gevolg gevend aan de strenge instructies van de brandverantwoordelijken op elke verdieping. Het blijkt gelukkig maar een oefening te zijn. Daarna is het verzamelen geblazen in de grote eetzaal.

Een brandcommandant geeft uitleg over wat te doen in het geval van een echte brand. Heel wat meisjes, maar ook een aantal jongens, kijken dromerig naar de twee struise brandweermannen die naast de commandant staan. Hier en daar worden fluisterend grapjes gemaakt over spuitgasten.

Het gaat niet alleen over brand, maar ook over aardbevingen en zelfs tsunami’s. Niet dat de school daarvoor gevaar loopt – de zee bevindt zich op tachtig kilometer afstand – maar het zijn tips voor wie toevallig in Japan of Indonesië op vakantie gaat.

‘En wat te doen bij een invasie van aliens?’ wil een snaakse laatstejaars weten. De commandant kan er niet mee lachen.

‘Graag wat meer ernst graag. Wat ik jullie vertel, kan levens redden. Zeker in dit oude gebouw, waar de brandbeveiliging er maar net door kan en waar er op dat vlak nog heel wat investeringen nodig zijn.’

Wordt vervolgd…

Wat vond je van dit verhaal?

Laat een beoordeling achter!

Gemiddelde beoordeling 4.6 / 5. Aantal stemmen: 15

Nog geen beoordeling. Geef als eerste een waardering!

Jammer dat je dit een slecht verhaal vond!

Help ons verbeteren!

Wat vond je er slecht aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *